Μητσοτάκης: Προσεχώς περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ενίσχυση της εκπροσώπησης της κυβέρνησης από γυναίκες, προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γνωστή πρωινή στήλη του Politico, Playbook, κατά την άφιξη του στο Νταβός, όπου θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό φόρουμ.

Η στήλη που διαβάζουν σε όλα τα πολιτικά κέντρα της Ευρώπης φιλοξενεί μια σύντομη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Φλόριαν Έντερ και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έφτασε με εμπορική πτήση στη Βιέννη, αφού είχε εκλεγεί η πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μάλιστα, στη συνέντευξη Μητσοτάκη επισυνάπτεται και ένα προφίλ της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, καθώς η είδηση απασχόλησε χθες τα διεθνή ΜΜΕ.

Η αρχή έγινε με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που θα συμβολίζει την ενότητα του έθνους και, εν συνεχεία, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι περνάμε σε μια νέα εποχή», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις 261 ψήφους της νέας ΠτΔ.

«Σκέφτεται εξονυχιστικά και λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και, βεβαίως, είναι γυναίκα. Είμαστε ακόμα αρκετά πίσω σε ό,τι αφορά την ισορροπία μεταξύ των φύλων», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι στον πρώτο ανασχηματισμό θα ενισχύσω το γυναικείο στοιχείο στην κυβέρνηση.