Ελληνοτουρκικός πόλεμος στο διαδίκτυο -Νέο χτύπημα Τούρκων χάκερς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τούρκοι χάκερς ξαναχτύπησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ελληνικούς κυβερνητικούς ιστότοπους, μεταξύ αυτών και την ιστοσελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε τις νέες αυτές κυβερνοεπιθέσεις, τα μεσάνυχτα, ο οποίος σε ανακοίνωση, τονίζει ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν με τη μέθοδο DDos. Πρόκειται για ένα είδος επίθεσης που στοχεύει στον server και όχι τον υπολογιστή με σκοπό να το υπερφορτώσει με συνδέσεις.

Μεταξύ αυτών που “χτύπησαν” είναι των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Οι περισσότερες ιστοσελίδες επανήλθαν μετά από περίπου μιάμιση ώρα. Ωστόσο προβλήματα αντιμετώπιζε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου, Τούρκοι χάκερς είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Η ανακοίνωση Πέτσα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπιθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών.