Γεωργιάδης: “Προβάδισμα της ΟΝΕΧ στα ναυπηγεία της Ελευσίνας”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Προβάδισμα στην εταιρεία που επαναλειτούργησε τα ναυπηγεία της Σύρου δίνει η κυβέρνηση για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.
Πρόκειται για την αμερικανικών συμφερόντων εταιρία Οnex Shipyads με επικεφαλής τον Πάνο Ξενοκώσταη, η οποία φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη Μεσόγειο στον τομέα της Ναυπηγικής τόσο σε εμπορικό όσο και σε αμυντικό επίπεδο.

Στο σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας και τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ του νυν ιδιοκτήτη του, κ. Ταβουλάρη, και του προτιμώμενου επενδυτή, της εταιρείας ONEX του κ. Ξενοκώστα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης στο σωματείο εργαζομένων του ναυπηγείου Ελευσίνας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε χαρακτηριστικά «εφ’ όσον όλα πάνε καλά και η συμφωνία μεταξύ των κυρίων Ταβουλάρη και Ξενοκώστα επιτευχθεί, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση που είναι, κατά το μοντέλο εξυγίανσης των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, η ενδιάμεση λειτουργία και η μεταφορά του ναυπηγείου στην ONEX υπό τους όρους φυσικά της κατά προτεραιότητα πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας».

Στο μεταξύ, ο υπουργός σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ1, είπε: «Είναι ύψιστη κυβερνητική προτεραιότητα να βρεθεί λύση στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Αν δεν βρούμε λύση, τέλος Μαρτίου θα κλείσουν. Έχουμε επιλέξει ως κυβέρνηση να προχωρήσουμε με την ΟΝΕΧ, την εταιρεία που επαναλειτούργησε τα ναυπηγεία Σύρου. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις, υπάρχει business plan και ένα ορατό χρονοδιάγραμμα που μπορεί σύντομα να βγάλει τα ναυπηγεία Ελευσίνας από το τέλμα. Έχουμε μεγάλη διεθνή υποστήριξη για να γίνει αυτό το εγχείρημα. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτήν ευκαιρία. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει μπροστά».