Κίνα: Αναστέλλονται τα ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αποκλεισμένη από τον κόσμο, λόγω κοροναϊού η Κίνα! Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται από Δευτέρα όλα τα ταξίδια εντός κι εκτός χώρας, ενώ ήδη 56 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σε καραντίνα. Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας είχε παραδεχτεί ότι η επιδημία επιταχύνεται και η Κίνα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες στην πόλη Ουχάν, όπου ταυτοποιήθηκε αρχικά ο ιός, και οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρείες για βοήθεια.

ΗΠΑ, Γαλλία και Ρωσία απομακρύνουν τους πολίτες τους ενώ μετά τα McDonald’s κλείνουν και καταστήματα των KFC και Pizza Hut στη Γουχάν. Στο Χονγκ Κονγκ, κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στην Γουχάν ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστεί και ένα δεύτερο νοσοκομείο που θα προορίζεται αποκλειστικά για τη νοσηλεία των ασθενών.

Αναστολή ταξιδιών εντός και εκτός συνόρων

Η Κίνα αναστέλλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κοροναϊού αύριο Κυριακή στις 15.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Τα κρούσματα ανήλθαν σε 1372

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41 έως τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.