Δρίτσας για Patriot στη Σ. Αραβία: “Η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σαφείς εξηγήσεις, ζητά από την κυβέρνηση, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την αποστολή πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Δρίτσας εξαπολύει πυρά εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κατηγορώντας τη ότι εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Όπως αναφέρει : «Σε επικίνδυνες περιπέτειες εμπλέκει τη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την επιβεβαίωση της παραχώρησης πυραύλων Patriot, στη Σαουδική Αραβία».

Προσθέτει ότι «πρόκειται για εμπλοκή -έμμεση έστω- σε πολεμικές επιχειρήσεις μεταξύ τρίτων χωρών, χωρίς αυτή να εντάσσεται σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες Διεθνών Οργανισμών και χωρίς την παραμικρή κάλυψή τους».

«Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πλέον να κάνει ότι του ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να αποδεικνύει δηλαδή διαρκώς ότι είναι προβλέψιμος, δηλαδή δεδομένος» πρόσθεσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε ότι αυτές οι επιλογές «σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουν τη διεθνή θέση της χώρας, ούτε διαμορφώνουν στέρεη βάση για τις αναγκαίες συμμαχίες, τις οποίες όντως πρέπει να επιθυμεί και να επιδιώκει η Ελλάδα ως φιλειρηνική χώρα. Αντίθετα, επιτείνουν την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή».

«Απαιτούνται σαφείς εξηγήσεις και πλήρης ενημέρωση από την πλευρά την κυβέρνησης, αναφορικά με κάθε λεπτομέρεια και κάθε παράμετρο αυτής της επιλογής. Αυτή την ενημέρωση τη ζητάμε επειγόντως» κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας.