Κοροναϊός: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα – Ελέγχθηκαν τουρίστες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε ετοιμότητα είναι η Ελλάδα για τον κοροναϊό, ενώ έγιναν και οι πρώτοι έλεγχοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα γκρουπ 15 Κινέζων τουριστών από την πόλη Ουχάν που έφτασε στη χώρα μας.

Η ξεναγός που θα αναλάμβανε να τους ξεναγήσει το πρωί της Κυριακής ενημέρωσε αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες.

Οι Κινέζοι ταξιδιώτες ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό.

Όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στη χώρα για την αντιμετώπιση του ιού

«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα “πιστόλια”. Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει», ωστόσο, είπε πως «υπάρχει η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».

Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρυσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000. 

Ο νεότερος απολογισμός των κινεζικών Αρχών κάνει λόγο για 56 νεκρούς και πάνω από 2.000επιβεβαιωμένα κρούσματα.