Ο φόβος εξάπλωσης του κοροναϊού πλήττει και την κρουαζιέρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο φόβος εξάπλωσης του κοροναϊού που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην παγκόσμια κοινότητα, πλήττει και τον τομέα της κρουαζιέρας.

Μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας, όπως η Costa Crociere, MSC, Royal Caribbean και Genting Cruise Lines αποφάσισαν να αναστείλουν τα προγράμματά τους στην Κίνα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό.

Μάλιστα η Costa Crociere με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι σε περίπτωση ακύρωσης θα επιστρέφει τα χρήματα σε επιβάτες οι οποίοι ωστόσο θα μπορούν να μετακινήσουν τις ημερομηνίες εκτέλεσης των ταξιδιών τους μέχρι τα τέλη του έτους.
Σημειώνεται ότι ταξιδιωτικά πρακτορεία της Κίνας έλαβαν οδηγίες να σταματήσουν τις ομαδικές περιηγήσεις, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της κινεζικής βιομηχανίας κρουαζιέρας.

Εντωμεταξύ, σήμερα ο υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας, Μα Σιαογουέι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως είπε, ενισχύεται η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού και ο αριθμός των κρουσμάτων (2.020 προς το παρόν, μετά την επιβεβαίωση τρίτου κρούσματος στις ΗΠΑ) μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται, ενώ 56 άνθρωποι στην Κίνα έχασαν τη ζωή τους.