Οριστική συμφωνία της Praxia Bank με την Viva Wallet

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Στο παρά πέντε της εκπνοής της προθεσμίας που είχε θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή-αγοραστή ώστε να μην αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας της Praxia Bank, έκλεισε τελικά το deal με την Viva Wallet.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακών συναλλαγών αναμένεται να μετατρέψει την Praxia Bank σε «ψηφιακή τράπεζα» όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και θα αποτελέσει πυλώνας επέκτασης εργασιών και δραστηριοτήτων του ομίλου Viva.

Η Atlas Merchant Capital του τραπεζίτη Bob Diamond που κατέχει τώρα το 100% των μετοχών της Praxia, θα μεταβιβάσει στην Viva ολόκληρο το πακέτο. Το τίμημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει πώς η Viva θα αγοράσει την τράπεζα χωρίς προσωπικό. Θα πάρει δηλαδή μόνον την άδεια λειτουργίας, το ενεργητικό της Praxia και ελάχιστα στελέχη της, απαραίτητα για την απρόσκοπτη μετάβαση της στο νέο μοντέλο λειτουργίας.

Τι ανακοίνωσε η Viva Wallet

Το deal της εξαγοράς γνωστοποίησε επίσημα η Viva Wallet με ανακοίνωση της, στην οποία αναφέρει:
«H Viva Wallet Holdings ανακοινώνει τη συμφωνία με την Atlas Merchant Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Praxia Bank. Η μεταβίβαση των μετοχών τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Η απόκτηση της Praxia Bank ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (Round C) της Viva Wallet, και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της».

Η ανακοίνωση από την Praxia Bank:
«Η Praxiabank ανακοινώνει ότι η Atlas Merchant Capital, 100% μέτοχος της Τράπεζας, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της στην Viva Wallet Holdings. Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Η UBS Europe SE ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Praxiabank και της Atlas Merchant Capital».