Γιατί απουσίασε ο Σαμαράς από την Τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αντιδράσεις προκαλεί η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά το ποδόσφαιρο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα για οικογενειακούς λόγους και εξ αυτού του λόγου δεν παρέστη στην ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, δεν είχε ενημερώσει τη Νέα Δημοκρατία για την απόφασή του να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Περίπου στις 4 το απόγευμα πάντως και ενώ είχαν δημιουργηθεί εύλογες απορίες για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού, έγινε επισήμως γνωστό, ότι «ο κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρο Καλαφάτη και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Βουλή. Οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωνε άγνοια για τους λόγους απουσίας τονίζοντας ότι δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί του μετά την επιστροφή του από το ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ. Ωστόσο, άλλες πηγές προσκείμενες στον Μεσσήνιο πολιτικό, ανέφεραν ότι γνώριζαν την πρόθεσή του να μην παραστεί στην ψηφοφορία, φερόμενος να διαφωνεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει χειρισθεί το ζήτημα. Πάντως, πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί συνέχεια στο θέμα.

Την απουσία του κ.Σαμαρά σχολίασαν δηκτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», σχολίασαν, σημειώνοντας ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες», κατέληξαν οι ίδιες πηγές.