Πλήγμα του κοροναϊού και στη διακίνηση κοντέινερς

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στα προγράμματα μεγάλων εταιριών της κρουαζιέρας στην Κίνα ο κοροναϊός φαίνεται πως ήδη αρχίζει να προκαλεί προβλήματα στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων και την εφοδιαστική.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η παράταση του χρόνου διακοπών για τους εορτασμούς της Κινεζικής πρωτοχρονιάς μέχρι την 2α Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των μέτρων για την περιστολή εξάπλωσης του κοροναϊού έχει δημιουργήσει αναστάτωση ιδίως στο τμήμα της διακίνησης κενών εμπορευματοκιβωτίων.

Να σημειωθεί τέλος ότι ύστερα από εντολή των Κινεζικών αρχών πλοία που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια με υγειονομικό υλικό προορισμένο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα ελλιμενισμού και φορτοεκφόρτωσης.

Ωστόσο παράγοντες της αγοράς εξέφρασαν φόβους ότι η καραντίνα που έχει τεθεί σε ισχύ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στις ροές στα λιμάνια καθώς μειώνεται το έμψυχο δυναμικό που εμπλέκεται στις διαδικασίες κίνησης αλλά και στην εφοδιαστική γεγονός που πιθανώς θα οδηγήσει σε «μποτιλιάρισμα» εμπορευματοκιβωτίων.