Αντιτρομοκρατική: Συνέλαβε τον «τοξοβόλο του Συντάγματος»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λαβράκι έβγαλε η αντιτρομοκρατική, άνδρες της οποίας συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή τον περιβόητο “τοξοβόλο του Συντάσγματος” Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με δύο νεαρές βρέθηκε ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια και ένα ούζι με σφαίρες στη θαλάμη κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ήταν έτοιμα για χτύπημα, είτε για κάποια ληστεία, είτε κατά κάποιου στόχου.

Ο Μιχαηλίδης και οι δύο γυναίκες ήταν υπό παρακολούθηση από τα Χριστούγεννα. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο διάστημα αυτό διαπίστωσαν ότι κινούνταν στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκης αλλά και στην περιοχή της Πελοποννήσου, διαπράττοντας ληστείες σε διάφορες πόλεις με κλεμμένα αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν, είτε τρακάροντας τα είτε ρίχνοντάς τα σε γκρεμούς.

Τα όπλα που βρέθηκαν έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, προκειμένου αφενός να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και αφετέρου για να συλλεγούν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA.

O «Τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο. Μαζί του συνελήφθησαν δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 28 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 28χρονη είναι πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα και η δεύτερη είναι φίλη του «τοξοβόλου». Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η 28χρονη είναι η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η οποία είχε συλληφθεί το 2017, καθώς φιλοξενούσε την Πόλα Ρούπα σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη όπου είχαν βρεθεί καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και 100.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011 όταν είχε σηκώσει τόξο για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.