Κορωνοϊός: Πλοηγοί στον Πειραιά αρνήθηκαν να ανέβουν σε εμπορικό πλοίο από την Κίνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι πλοηγοί του Πειραιά αρνήθηκαν να “ανέβουν” σε εμπορικό πλοίο που ερχόταν από την Κίνα, προκειμένου να το οδηγήσουν μέσα στο λιμάνι.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο απευθύνθηκε στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να μεταβεί στο πλοίο γιατρός και να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν κρούσματα κορωνοϊού.

Μπροστά στο φόβο εξάπλωσης του νέου ιού και στη χώρα μας, το υπουργείο Ναυτιλίας, νωρίς σήμερα το πρωί, υπέβαλε κατ΄επείγον αίτημα στην Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά, έτσι ώστε να διατεθεί συνεργείο ιατρικού προσωπικού που θα διενεργεί ελέγχους σε εμπορικά πλοία που φτάνουν στον Πειραιά από την Κίνα.

Πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας εκτιμούν ότι δεν συντρέχει λόγος μεγάλης ανησυχίας, καθώς με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η περίοδος επώασης του ιού υπολογίζεται περίπου στις 14 μέρες, ενώ ένα ταξίδι από την Κίνα με προορισμό τον Πειραιά διαρκεί 21 μέρες για τα πλοία containers, καθώς μεσολαβούν και άλλα λιμάνια προσέλκυσής τους.