ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συνδράμει στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος συνδρομής για την αποπεράτωση επισκευής ή ανέγερσης πυρόπληκτων κατοικιών σε έως 50 πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας, των οποίων η επιλογή θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσης υπέρ των πυροπαθών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Το νέο πρόγραμμα είναι συνέχεια του πρώτου κύκλου – συνδρομή στην έκδοση αδείας – και προσφέρει σε πυρόπληκτες κατοικίες που βρίσκονται στο στάδιο αποπεράτωσης επισκευών ή ανέγερσης, συνδρομή αποκλειστικά σε είδος με την μορφή χορήγησης εργασιών, εξοπλισμού, υλικών και την ανάληψη μέρους του κόστους (έως του ποσού των 15.000 Ευρώ) μέσω συνεργατών μηχανικών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Συγκεκριμένα αίτηση μπορούν να καταθέσουν αποκλειστικά πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας, των οποίων η κύρια κατοικία έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη για χρήση ή προσωρινά ακατάλληλη, έχουν εκδώσει άδεια επισκευής ή οικοδομικής ανακατασκευής και οι οποίοι έχουν ανήλικα τέκνα ή είναι άτομα άνω των 65 ετών και έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα παρέχει συνδρομή για την αποπεράτωση σε έως 50 πυροπαθείς και η επιλογή τους θα γίνει βάσει κοινωνικών κριτηρίων (εγκαυματίας, ασθένεια, αναπηρία, χαμηλά εισοδήματα).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ https://www.syn-enosis.gr/. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα σχετικά έγγραφα και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 20 Μαρτίου 2020 ενώ η ανακοίνωση των ωφελούμενων θα γίνει στις 15 Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι ενδιαφερόμενοι που είχαν καταθέσει αίτηση στο προηγούμενο πρόγραμμα συνδρομής στην άδεια πυρόπληκτων κατοικιών δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν νέα αίτηση αλλά σε περίπτωση ενδιαφέροντος είναι απαραίτητο να το δηλώσουν στο mail syn-enosis@syn-enosis.gr

Η υποστήριξη της αποπεράτωσης κατοικιών πυροπαθών είναι μία από τις πολλές στοχευμένες δράσεις που συνεχίζει να υλοποιεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Αττική το καλοκαίρι του 2018. Η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, παρέχει βοήθεια, με ψυχοκοινωνικά και διατροφικά προγράμματα στήριξης, τροφοδοσία, και παροχή εξοπλισμού σε μηνιαία βάση και απευθείας σε περισσότερες από 550 πυρόπληκτες οικογένειες, έχει ενισχύσει 263 μαθητές και φοιτητές πυρόπληκτων οικογενειών, και έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση μελέτης για δενδροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές ενώ κεντρική θέση στο έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, έχει η επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης της ετοιμότητας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλες οι ενέργειες οι οποίες υλοποιούνται με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ναυτιλιακής κοινότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και επιδιώκουν να προσφέρουν υπεύθυνη και συνολική υποστήριξη σε όσους επλήγησαν.