Καιρός: Χειμωνιάζει ξανά με πτώση της θερμοκρασίας (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Χειμώνας είναι εδώ και έρχεται να μας το υπενθυμίσει από τα μέσα της εβδομάδας μετά την παρατεταμένη πρόωρη άνοιξη των περασμένων ημερών. Ειδικότερα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 12 βαθμούς ενώ σε αρκετές περιοχές το τσουχτερό κρύο θα συνοδευτεί και από φαινόμενα όπως βροχές και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με την  ΕΜΥ τα επόμενα 24ωρα μέχρι και την Τρίτη θα συνεχιστούν η ηλιοφάνεια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Από την Τρίτη και μετά όμως ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική αλλαγή.

Ήδη από χθες, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι ο καιρός θα χαλάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, κατά το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στη μεταβολή του καιρού αναφέρθηκε και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος ανέφερε ότι από την Τρίτη η κεντρική και βόρεια Ευρώπη θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει και τον καιρό της χώρας μας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, «τμήμα αυτής της ψυχρής μάζας θα κατέβει, μετά τις 5 με 6 του Φλεβάρη νοτιότερα» με συνέπεια να ρίξει τη θερμοκρασία και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με τη μεταβολή του καιρού, η θερμοκρασία -συγκριτικά με τα 20άρια της Δευτέρας και της Τρίτης- θα υποχωρήσει πάνω από 10 με 12 βαθμούς».

Σε ότι αφορά τα φαινόμενα του καιρού εκείνες τις ημέρες, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε ότι είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και πως δεν υπάρχουν ακόμη ασφαλή στοιχεία

Δείτε την πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών από τον Σάκη Αρναούτογλου: