Συμφωνία της Safe Bulkers για 8 πλοία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σε συμφωνία για την πώληση και την επαναμίσθωση οκτώ πλοίων του στόλου της, εξασφαλίζοντας κεφάλαια ύψους 158,3 εκατ. δολ. έφτασε η Safe Bulkers. Τα 105,2 εκατ. δολάρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων λήξης κατά τα έτη 2023 και 2025. Επίσης, θα εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα 53,1 εκατ. δολαρίων.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», ήδη βάσει της συμφωνίας, η εταιρεία επαναμίσθωσε σε bareboat charter δύο εκ των πλοίων για περίοδο έξι ετών και τα υπόλοιπα έξι για χρονική περίοδο οκτώ ετών.

Επιπλέον, η εταιρεία πέτυχε μια πιστωτική διευκόλυνση ύψους 15 εκατ. δολαρίων.

Η ρευστότητα της εταιρείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 15ης Ιανουαρίου 2020, η ρευστότητα της Safe Bulkers ανερχόταν σε 143,6 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα 113,8 εκατ. δολάρια ήταν σε μετρητά και καταθέσεις, τα 14,8 εκατ. δολάρια σε ταμειακά διαθέσιμα με περιορισμό χρήσης και τα υπόλοιπα 15 εκατ. δολ. σε ανανεούμενη πιστωτική διευκόλυνση.

Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Λουκάς Μπαρμπαρής, επισήμανε ότι «οι πρόσφατες συμφωνίες χρηματοδότησης έχουν ενισχύσει τη ρευστότητά μας, η οποία υπερβαίνει τώρα τα 140 εκατ. δολάρια, παρέχοντάς μας οικονομική ευελιξία ώστε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν».