Απάτη πράκτορα και ναυτικών σε Ε/Γ-Ο/Γ Λαυρίου-Κέας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στη σύλληψη δύο ναυτικών πρακτόρων και ενός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου με τη συνδρομή προσωπικού του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ελέγχου που διενεργήθηκε εντός ναυτικού πρακτορείου στον λιμένα Λαυρίου και εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου μετά τον απόπλου του από τον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ικανού αριθμού αποκομμάτων μηχανογραφημένων εισιτηρίων, τα οποία έφεραν τον ίδιο μοναδικό αριθμό μηχανογράφησης και στοιχεία επιβατών σε πολλαπλά εκτυπωμένα αντίγραφα, μέρος των οποίων είχαν χορηγηθεί σε επιβάτες έναντι οικονομικού τιμήματος.

Επιπροσθέτως, κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των επιβαινόντων διαφοροποιούνταν από εκείνον που είχε δηλωθεί στην οικεία Λιμενική Αρχή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις δικές της ενέργειες.