Σε Ριάντ και Αμπού Ντάμπι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ισχυρό οικονομικό και διπλωματικό χαρακτήρα θα έχει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα σε Ριάντ και Αμπού Ντάμπι. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάρει μαζί του στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αραβική Χερσόνησο για επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με τις επαφές που θα έχει με τους αξιωματούχους των δύο χωρών, οι οποίες διαθέτουν από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στον πλανήτη, κλείνει έτσι ένας κύκλος επενδυτικών ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλο τον κόσμο.

Στις συναντήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει την πρόθεσή του, να προχωρήσει με ταχύτητα η εξομάλυνση όλων των διαδικασιών, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των δύο χωρών που θα επισκεφθεί.

Από τη στενότερη οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με τις χώρες αυτές, αναμένεται να βγουν ωφελημένες ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα αναπτυξιακά και κατασκευαστικά project που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σχεδιάζονται σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στις συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός, αναμένεται να συζητηθούν και τα γεωπολιτικά ζητήματα, αν και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη είχε σχεδιαστεί πριν προκύψουν οι τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία και τη Λιβύη.