Μόρια: Ένταση και επεισόδια – Ρίψη χημικών από την αστυνομία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σοβαρά επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβιδών κρότου λάμψης, πραγματοποιήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αιτούντων άσυλο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο νόμο που «παγώνει» όλα τα παλαιά αιτήματα ασύλου προσφύγων και μεταναστών.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία με προτεταγμένα ανήλικα προσφυγόπουλα μέχρι τις 4 το απόγευμα, όταν ξεκίνησαν σιγά – σιγά να αποχωρούν.

Στην περιοχή βρέθηκε ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, αλλά και ο Βασίλης Αμπελογιάννης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, καθώς και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης στο Βόρειο Αιγαίο, «Τολμάμε», Παναγιώτης Χριστόφας.

Νωρίτερα, πάνω από δυο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αφγανικής καταγωγής, ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Μόριας, με διμοιρίες ΜΑΤ να επιχειρούν να εμποδίσουν τη διαδήλωση, ώστε να μην φτάσουν στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Ωστόσο, εκείνοι αποφασισμένοι, ξέφυγαν ακόμα και από τα χωράφια για να μην τους σταματήσουν στον κεντρικό δρόμο. Με συνθήματα, όπως «Azadi- Azadi» που θα πει «ελευθερία», διαμαρτύρονταν ενάντια στον πολύμηνο εγκλωβισμό τους, ανάβοντας ταυτόχρονα φωτιές, ενώ η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία.