Νοσοκομείο Χανίων: Έκλεισαν ραντεβού για γαστροσκόπηση μετά από δύο χρόνια – Παρέμβαση Κικίλια

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Είναι απίστευτο κι όμως, δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης έκλεισε ραντεβού σε ασθενή για γαστροσκόπηση μετά από δύο χρόνια, δηλαδή το 2022!

Πρόκειται για το νοσοκομείο Χανίων και η όλη υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να παρέμβει και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση και εξηγήσεις απ όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές.

Όλα ξεκίνησαν, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία μιας γυναίκας ότι της έκλεισαν ραντεβού για γαστροσκόπηση στο νοσοκομείο της Κρήτης, το 2022!

Η γυναίκα απευθύνθηκε στο νοσοκομείο για να κλείσει ραντεβού και το χαρτάκι που πήρε τα χέρια της, έλεγε “Φεβρουάριο” και όταν παρατήρησε λίγο καλύτερα, είδε ότι η χρονολογία του ραντεβού ήταν για το 2022 (!).
Η ίδια, δεν μπορούσε να το πιστέψει και υπέθεσε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.Η κόρη της επικοινώνησε με το νοσοκομείο για να γίνει διόρθωση του λάθους. Προς έκπληξή της, όμως, πληροφορήθηκε ότι το ραντεβού είχε τη σωστή ημερομηνία!

Παρέμβαση του Κικίλια
Ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πληροφορήθηκε από τα social media για το περιστατικό, ζήτησε αμέσως εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν πράγματι πολύ μεγάλες ελλείψεις. Έτσι, ο Βασίλης Κικίλιας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσληφθεί επιπλέον γαστρεντερολόγος στο νοσοκομείο Χανίων.

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Χανίων

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείων Χανίων, για την πρόσληψη επικουρικού γαστρεντερολόγου γιατρού:
“Η νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου ιατρού και τις επόμενες ημέρες το Τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν.
Επίσης, ξεκινάει άμεσα η λειτουργία και δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου. Τα ραντεβού που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα επαναπρογραμματιστούν και οι ασθενείς θα ειδοποιηθούν για τις νέες ημερομηνίες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.