Σε άνοδο σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή βουτιά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Θετικό κλίμα διαμορφώνεται σήμερα Τρίτη, στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα να πραγματοποιούν ανοδική τροπή, μετά την πτώση της Δευτέρας, λόγω του φόβου εξάπλωσης του  κορωνοϊού.

Εξάλλου, χθες, την πρώτη ημέρα των συναλλαγών μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα αργίας, το χρηματιστήριο της Σαγκάης , σημείωσε πτώση, καθώς οι  επενδυτές αντέδρασαν με ανασφάλεια, εξαιτίας του κλίματος φόβου που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορωνοϊού.

Σήμερα και οι δύο βασικοί δείκτες κινούνται με θετικό πρόσημο άνω του 1%. Τονωτική  ένεση , αποτέλεσε η απόφαση της  κεντρικής τράπεζας της Κίνας να προβεί σε μέτρα στήριξης ρευστότητας στην οικονομία, όσο διαρκούν οι συνέπειες του υγειονομικού “συναγερμού” στη χώρα.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,49%, στις 23.084 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να κινείται ισχυρότερα ανοδικά, κατά 1,84%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 1%, ενώ στην ηπειρωτικά Κίνα, ο Shangai σημειώνει άνοδο 1,34% και ο Shenzen 3,11%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο 1,77%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,37%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο DJ New Zealand αποτέλεσε “παραφωνία”, κινούμενος πτωτικά κατά 0,40%.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκιά της, δηλώνοντας ωστόσο ότι παραμένει επιφυλακτική για τις προοπτικές το 2020, εξαιτίας των επίμονα ασθενών καταναλωτικών δαπανών και της αύξησης των κινδύνων οι οποίοι συνδέονται με την εξάπλωση του νέου κοροναϊού σε παγκόσμια κλίμακα.