Κορωνοϊός: Πάνω από δέκα κρούσματα στo κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Πάνω από δέκα επιβάτες που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ιαπωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας. Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Χθες Τρίτη άρχισαν να εξετάζονται οι 3.711 επιβαίνοντες στο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με 2.666 επιβάτες και 1.045 μέλη πληρώματος, που τελούν πλέον σε απομόνωση πάνω στο σκάφος.

Η απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου πάρθηκε μετά την διαπίστωση ότι 80χρονος επιβάτης του ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

Εντωμεταξύ, το σύνολο των θανάτων εξαιτίας του νέου ιού στην Κίνα αυξήθηκε σε 490 ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης 4ης Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι πλέον 24.324.