Σε καραντίνα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Ταϊβάν

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μετά το κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία, στο οποίο εντοπίστηκαν επιβάτες του να έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό, ένα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο αγκυροβόλησε έξω από λιμάνι στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι αρχές θα υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις όλους τους επιβαίνοντες, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Cable TV.α

Στο κρουαζιερόπλοιο απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν και αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει σήμερα στο Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για το πλοίο World Dream, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Dream Cruises, δεν επετράπη να ελλιμενιστεί στη νότια Ταϊβάν χθες Τρίτη, ενώ στο σκάφος τουλάχιστον 4.000 επιβαίνοντες, κατά πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο είχε προορισμό το λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος στο λιμάνι και βρίσκεται σε προσωρινή καραντίνα, καθώς υπάρχουν δύο ή τρία άτομα τουλάχιστον, που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
Ελάχιστοι επιβάτες μπόρεσαν να αποβιβαστούν, ενώ άλλοι θα μείνουν μέσα στο πλοίο και θα εξεταστούν. σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.