Ταλαιπωρία για τους επιβάτες στο λιμάνι της Πάρου: Μπλέχτηκε η άγκυρα του πλοίου (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μία απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες του πλοίου Hellenic Highspeed στο λιμάνι της Πάρου, καθώς μπλέχτηκε η άγκυρά του στο βυθό. Έτσι, το πλοίο, χρειάστηκε να μείνει 1,5 ώρα εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Πάρου.

Και αυτό γιατί έπρεπε να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες για να μπορέσει να ξεμπλεχτεί η άγκυρα και το πλοίο να συνεχίσει το ταξίδι του.

Όλα συνέβησαν αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Πάρου στις 5 το απόγευμα της Τρίτης. Το πλοίο έριξε άγκυρα για να μπορέσει να δέσει, ωστόσο κάπου βρήκε στο βυθό, μπλέχτηκε στο σημείο και ουσιαστικά ακινητοποίησε το πλοίο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να μπορέσει η άγκυρα να ξεμπλέξει από το βυθό, να την ανεβάσουν στο πλοίο και το Hellenic Highspeed να συνεχίσει το ταξίδι του.

Όση ώρα γίνονταν προσπάθειες, το Hellenic High Speed, έκανε στροφές και ελιγμούς προκειμένου να διευκολυνθεί η απεμπλοκή της άγκυρας από το βυθό, κάτι που επετεύχθη γύρω στις 6:30.

Σημειώνεται ότι το πλοίο Hellenic Highspeed εκτελεί από τις 31/1 ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, αντικαθιστώντας μέχρι τις 6/2 το πλοίο «Άρτεμις».