Ποδόσφαιρο: Πως θα τιμωρούνται στο εξής οι ομάδες με πολυϊδιοκτησία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης βαθμών σε ομάδες που κρίνονται ότι βρίσκονται σε καθεστώς πολυϊδιοκτησία έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Έτσι στο εξής όποια ομάδα κρίνεται από δικαιοδοτικό όργανο ότι βρίσκεται σε καθεστώς πολυίδιοκτησίας και δεν θα συμμορφώνεται άμεσα, τότε θα της αφαιρούνται βαθμοί κάθε φορά που θα μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει ποδόσφαιρο.

«Αν αφαιρούνται 10 βαθμοί κάθε φορά που θα παίζει η ομάδα τότε θα φτάσει σε αρνητική βαθμολογία και άρα στον υποβιβασμό από την πρώτη κατηγορία» είπε ο κ. Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας τι συζητήθηκε στις επαφές του με εκπροσώπους της UEFA και της FIFA στην Ελβετία ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η UEFA θα κάνει τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, η πολιτεία θα νομοθετήσει το ευρύτερο πλαίσιο και οι προτάσεις της UEFA θα τεθούν υπόψη των ΕΠΟ και Super League. Εάν δεν γίνουν δεκτές από τα όργανα τότε εκτίθεται όποιος το αρνηθεί και η πολιτεία θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση των ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη το Μνημόνιο Συναντίληψης με την UEFA θα υπογραφεί πιθανότατα πριν από το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στις 23 Φεβρουαρίου από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα μετά από πρόταση του πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα αυτό» διεμήνυσε ο κ. Γεραπετρίτης.