Θ. Κλιάρης: Το Λιμενικό Σώμα ήταν και είναι παρόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

«Το Λιμενικό Σώμα διευρύνει σταδιακά τις αρμοδιότητές του στη διάρκεια αυτού του αιώνα ζωής και δεν έπαψε να ανασυγκροτείται, ώστε να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες και συνθήκες που συναντά στην πορεία του».]Το παραπάνω τόνισε ο Αρχηγός του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ανοίγοντας την εκδήλωση για τα 100 χρόνια προσφοράς του λιμενικού σώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.


Ο κ.Κλιάρης, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και πολυδιάστατο έργο του Σώματος:
«Μόνο κατά την τελευταία δεκαετία το σώμα επιλήφθηκε συνολικά σε περισσότερα από 21.000 περιστατικά παρέχοντας τη συνδρομή του σε 415.000 άτομα περίπου, ενώ το ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν περί τις 7.600 διακομιδές ασθενών – τραυματιών από τα πλωτά μέσα του Σώματος και από ιδιωτικά σκάφη υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων»

Ο Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Κλιάρης πρόσθεσε ότι το σώμα συνέβαλε καθοριστικά στο γεγονός η Ελληνική σημαία βρίσκεται σταθερά στις 8 πρώτες του κόσμου, καλύπτοντας το 20% του παγκόσμιου και το 53% του ευρωπαϊκού στόλου ενώ κλείνοντας συμπλήρωσε: «Το Λιμενικό Σώμα ήταν και είναι παρόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο, οπουδήποτε προκύψει ανάγκη συνδρομής προς το ελληνικό πλοίο και τον Έλληνα ναυτικό».