Αθήνα: Ψηφίστηκε ως 2ος καλύτερος προορισμός στην ΕΕ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δεύτερος καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Αθήνα στην ψηφοφορία, που διενήργησε η πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations.Η Αθήνα έλαβε 104.639 ψήφους.

Πρώτος καλύτερος προορισμός ψηφίστηκε η πόλη Κολμάρ της Γαλλίας, που βρίσκεται ανάμεσα στο Στρασβούργο και την Μυλούζ, με εκατοντάδες ξύλινα αιωνόβια σπίτια, όμορφα κανάλια και πεζόδρομους, αποκαλείται «Μικρή Βενετία». ‘Ελαβε 179.723 ψήφους.

Στην τρίτη θέση ψηφίστηκε η Τυφλίδα και ακολουθούν στην πρώτη 20άδα οι πόλεις: 4. Βιέννη, 5. Κασκαΐς (Πορτογαλία), 6. Σιμπίου (Ρουμανία), 7. Ναμύρ (Βέλγιο), 8. Ριέκα, 9. Παρίσι, 10. Μπιντκότζ (Πολωνία), 11. Ρώμη, 12. Hevíz (Ουγγαρία), 13. Κορκ (Ιρλανδία), 14. Rochefort Ocean (Γαλλία), 15. Μινόρκα, 16. Μαδρίτη, 17. Βερολίνο, 18. Πράγα, 19. Ρέικιαβικ, 20. Ρότερνταμ

Οι πόλεις, που ψηφίζονται ως οι καλύτερες στην Ευρώπη, προβάλλονται από τον οργανισμό European Best Destinations στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και στα social media, ενισχύοντας την τουριστική τους εικόνα. Η ψηφοφορία διεξήχθη για 11η χρονιά, σε συνεργασία του Οργανισμού με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία.

Η πλατφόρμα European Best Destinations αναπτύχθηκε για την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη. Από το 2009 συνεργάζεται με μεγάλα γραφεία τουρισμού στην Ευρώπη για να επιβραβεύσει και να προβάλει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, καλύπτοντας ήδη 300 προορισμούς στη γηραιά ήπειρο, με εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο.

Πηγή: tornosnews