Ρεκόρ ανόδου για την Wall Street

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα περικόψει κατά 50% τους δασμούς σε σειρά εισαγόμενων αμερικανικών αγαθών και προϊόντων, συνολικής ετήσιας αξίας 75 δισ. δολ.

Η ανακοίνωση για την περικοπή του ύψους των δασμών έγινε στο πλαίσιο της Συμφωνίας “Πρώτης Φάσης” με τις ΗΠΑ για τη ρύθμιση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Οι δασμοί σε ορισμένα αγαθά θα μειωθούν από το 10% στο 5% και σε κάποια άλλα από το 5% στο 2,5%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος, συνέβαλαν και τα θετικά για την αμερικανική οικονομία μακροοικονομικά στοιχεία, ένα γεγονός που κυριάρχησε έναντι των ανησυχιών για την επιδημία του νέου ιού που έχει πλήξει κυρίως την Κίνα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε κέρδη 88,78 μονάδων ή 0,30%, στις 29.379, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 10,81 μονάδες ή 0,32%, στις 3.345 και τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει κέρδη 63,47 μονάδων ή 0,67%, στις 9.572 μονάδες.

Ο Dow και ο Nasdaq έχουν κερδίσει τουλάχιστον 4% την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 3,8%.

Ο βιομηχανικός δείκτης ανέβηκε κυρίως από την μετοχή της Boeing, με άνοδο 3,5%, ενώ και η Microsoft συνέβαλε στο ανοδικό κλίμα, με κέρδη άνω του 1%.

Η μετοχή της Twitter, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα αποτελέσματα τριμήνου, σημείωσε άλμα άνω του 15%, ενώ η Bristol σημείωσε κέρδη 2,3%.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 16 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Με απώλειες κινήθηκαν εκείνες των Exxon Mobil, UnitedHealth Group και Goldman Sachs.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η παραγωγικότητα της αμερικανικής οικονομίας ενισχύθηκε κατά 1,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2019 από το προηγούμενο τρίμηνο.