Χρυσοχοϊδης: Σύντομα θα έχουμε απόρθητα σύνορα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύντομα τα σύνορα θα είναι απόρθητα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τα Γιάννενα, όπου είχε συνάντηση με αστυνομικούς διευθυντές της Ηπείρου και τοπικούς φορείς, σχετικά με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο.

Τόνισε ότι σύντομα θα τεθούν σε λειτουργιά drones με θερμικές κάμερες για τον έλεγχο των συνόρων και μέχρι το τέλος του έτους θα προσληφθούν 2500 συνοριοφύλακες.

Εξήγησε ότι οι συνοριοφύλακες θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των συνόρων, όπως στους νόμους Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου θα λειτουργήσουν και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex.

Ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι θα βελτιωθούν οι έλεγχοι στις νομοθετημένες εισόδους, στο Μαυρομάτι και την Κακαβιά.

Αναφερόμενος ειδικά για την Περιφέρεια Ηπείρου έκανε γνωστό ότι θα διαθέτουν άμεσα 12 νέα οχήματα και άλλα 24 μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι στόχος είναι να βελτιωθεί και η ασφάλεια των πόλεων, με ασφαλείς δρόμους και πεζοδρόμια και ασφαλή πρόσβαση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.