Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν την κατάθλιψη οι επιβάτες του Diamond Princess

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε καραντίνα παραμένει στο λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, με τους επιβάτες να βρίσκονται σε αφόρητη κατάσταση, λόγω του αποκλεισμού τους στην καμπίνα τους.

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες μόλις έφτασε στη Γιοκοχάμα, νότια του Τόκιο, στις 3 Φεβρουαρίου και αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις εντόπισαν άλλα 65 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο καπετάνιος του πλοίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών φθάνουν τους 135, γεγονός που αποδεικνύει τη γρήγορη εξάπλωση της επιδημίας.
Μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι 45 Ιάπωνες και 11 Αμερικανοί, όπως ανακοίνωσε η Princess Cruises.
Επιβάτες έγραψαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να επισημάνουν τις επιπτώσεις που έχει για την ψυχική τους υγεία ο μακροχρόνιος περιορισμός τους.

Μάλιστα, ορισμένοι ανέφεραν ότι πολλοί επιβάτες πλέον έχουν αρχίσει να παθαίνουν τον πυρετό της καμπίνας και βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη.

«Κανείς μας δεν ήθελε να λάβει αυτά τα νέα», σχολίασε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τα μεγάφωνα του πλοίου στις καμπίνες των επιβατών. «Ωστόσο μας εξήγησαν ότι, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της καραντίνας των 14 ημερών, είναι κάτι αναμενόμενο», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του καπετάνιου περιλαμβάνονταν στο ηχητικό μήνυμα για τα 65 νέα κρούσματα που ανήρτησε στο Twitter ο Γιάρντλεϊ Γουόνγκ, ένας επιβάτης που καταγράφει την εμπειρία του στο κρουαζιερόπλοιο, χρησιμοποιώντας το hashtag #anxiety.

Περίπου 3.700 άνθρωποι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο συνήθως έχει 1.100 μέλη πλήρωμα και ικανότητα να μεταφέρει 2.670 επιβάτες. Αυτοί επιτρέπεται να βγαίνουν στα καταστρώματα με βάρδιες για να παίρνουν καθαρό αέρα, ενώ μετρούν τακτικά τη θερμοκρασία τους.

Όσοι επιβάτες ήρθαν σε στενή επαφή με τα νέα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνουν σε καραντίνα για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που είχε ανακοινωθεί αρχικά, και ολοκληρωνόταν στις 19 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αργά χθες Κυριακή, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.