Σε άνοδο οι ασιατικές αγορές

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με θετικά πρόσημα κινούνται την Τρίτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία, εν’ αναμονή των αποφάσεων της Κεντρικής τράπεζας της Κίνας για τόνωση ρευστότητας της οικονομίας, προκειμένου ν αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 0,60%, στις 23.685 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να ενισχύεται κατά 1%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,28%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai καταγράφει άνοδο 0,39% και ο Shenzen 0,37%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted κινήθηκε ανοδικά κατά 0,78%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε κέρδη 0,61%.

Ειδικότερα, η Geely Automobile σημείωσε άλμα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ ανοδικά κινήθηκε η εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων WH Group και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden.

Κερδισμένη στη Νότια Κορέα αναδείχθηκε η Samsung καθώς και η SK Hynix, ενώ η εταιρεία κατασκευής εξαρτημάτων για τις συσκευές της Apple, Hon Hai Precision Industry, κινήθηκε ανοδικά στην Ταϊβάν.