Ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στις 920 μονάδες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον ενεργειακό και κατασκευαστικό κλάδο να δίνουν ισχυρή τονωτική ένεση στην αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,45% στις 921,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,49% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.307,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,67% στις 833,23 μονάδες.

Στο ταμπλό, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Πειραιώς εμφανίζουν ισχυρό θετικό πρόσημο καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Σαράντης, Coca Cola, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Φουρλής, Εθνική, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Titan και Motor Oil.

Αντίθετα, τέσσερις τίτλοι του FTSE 25 κινούνται με αρνητικά πρόσημα, οι Aegean, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες που ξεπερνούν το 0,7%.

Οι κλάδοι των κατασκευών και της ενέργειας δίνουν την αναγκαία ώθηση στο χρηματιστήριο, ωστόσο, τα βλέμματα είναι στραμμένα στους τραπεζικούς δείκτες, καθώς σήμερα, άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το το ομόλογο Tier II της Τράπεζας και η Εθνική ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη δική της τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την οποία θα συμμετάσχει στον “Ηρακλή.