Η Wall Steet αντέχει τις πιέσεις από τον κορωνοϊό

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Steet. Οι επενδυτές “ζυγίζουν” τις επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, εκτιμώντας ότι δεν θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία. Και οι τρείς δείκτες κινούνται σε πορεία προς νέο ιστορικό υψηλό, μετά τα χθεσινά ρεκόρ των δύο τελευταίων.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 210,83 μονάδες ή 0,72% , με τον ευρύτερο S&P 500 να σημειώνει κέρδη 16,31 μονάδων ή 0,49% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει άνοδο 71,62 μονάδων ή 0,74%.

Μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογία των επενδυτών, έπαιξαν και οι δηλώσεις του προέδρου της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Γερουσία, μετά την χθεσινή του κατάθεση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος μίλησε για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας.

Πάντως στη σημερινή του κατάθεση στην Επιτροπή Τραπεζικού Τομέα της Γερουσίας, ο κ. Πάουελ ανέφερε ότι “παρακολουθείται η εξέλιξη της επιδημίας στην Κίνα με μεγάλη προσοχή και αρκετά σύντομα η Fed θα μπορεί να έχει εικόνα για την επίδραση της επιδημίας του κοροναϊού στην αμερικανική οικονομία”.

“Οι επενδυτές δείχνουν ψυχραιμία, οδηγώντας τις μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς αναμένουν ισχυρή ανάκαμψη όταν όλα θα έχουν τελειώσει”, αναφέρει ο Eylem Senyuz, στέλεχος μακροοικονομικής στρατηγικής στην SunTrust Advisory, σε σημείωμά του.

Ωστόσο, “καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Κίνα, αλλά και παγκόσμια, η επίδρασή που θα έχει παραμένει ακόμη εν πολλοίς άγνωστη”, συμπληρώνει.
Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Κέρδη σημειώνουν οι UnitedHealth, Nike και Caterpillar, ενώ με απώλειες εκείνες των Merck&Co, Travelers Cos. και Procter&Gamble.