Εξάρχεια: Τέλος τα ΜΑΤ – Έναρξη πεζών περιπολιών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται από σήμερα το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας για πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού αντικαταστάθηκαν από πεζές και δίτροχες περιπολίες, αστυνομικούς με σκούτερ, drones και αστυνομικούς σκύλους.

Νωρίς σήμερα το μεσημέρι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικά εκπαιδευμένα τετράποδα βγήκαν για περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. η χρησιμοποίηση των σκυλιών στις περιπολίες αναμένεται να φανεί καθοριστική στις δράσεις για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια καθημερινά θα περιπολούν, πεζοί και εποχούμενοι, 90 αστυνομικοί συνολικά (30 ανά βάρδια). Ειδικότερα, θα συμμετέχουν αστυνομικοί από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ΔΙΑΣ, «Δράση», Δίωξης Ναρκωτικών, Τμήματος Αλλοδαπών και της Τροχαίας. Σημειώνεται ότι στο νέο σχέδιο αστυνόμευσης συμπεριλαμβάνεται τόσο η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής όσο και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής!

Αρχικά το «ωράριο» εφαρμογής του νέου σχεδίου δράσης θα είναι από τις 09:00 έως τις 23:00, ενώ σε βάθος χρόνος θα επεκταθεί επί 24ώρου βάσεως. Σε ότι αφορά τα ΜΑΤ, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο όπως προαναφέρθηκε προβλέπει ότι θα απομακρυνθούν από τα Εξάρχεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, ενώ διμοιρίες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μόνο τις βραδινές ώρες, εκτός και εάν κριθεί αναγκαία η επέμβασή τους σε ειδικές περιπτώσεις.

Τα σημεία όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ θα παραμείνουν αμετακίνητες είναι επί της Χαριλάου Τρικούπη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στο υπ. Πολιτισμού.