Τράπεζα Πειραιώς: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το Tier II

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Άνοιξε σήμερα το πρωί της Τετάρτης το βιβλίο προσφορών για το ομολογιακό δάνειο Tier II δεκαετούς διάρκειας της Τράπεζας Πειραιώς, με το αρχικό guidance για το επιτόκιο να τοποθετείται κοντά στο 6%.

Στόχος της τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ με ένα ευνοϊκό επιτόκιο.
Αναλυτές εκτιμούν ότι το τελικό επιτόκιο θα μπορούσε να διαμορφωθεί στην περιοχή του 5,5%.

Στόχος είναι το επιτόκιο να διαμορφωθεί σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από το Tier II που εξέδωσε η Πειραιώς το περασμένο καλοκαίρι, παίρνοντας την σκυτάλη από την Alpha Bank και την πετυχημένη έκδοση της περασμένης εβδομάδας, καθώς διαμόρφωσε ένα ευνοϊκό επιτόκιο 4,25%.

Η Τράπεζα Πειραιώς, εναποθέτει τις προσδοκίες της και στην υψηλή προτίμηση που δείχνουν οι επενδυτές για τις ελληνικές αποδόσεις.

Συντονιστές της έκδοσης για λογαριασμό της Πειραιώς είναι η Goldman Sachs International και η UBS, ενώ στην ομάδα των συμβούλων συμμετέχουν επίσης οι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η JP Morgan προχώρησε σε αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από underweight σε overweight, αποτιμώντας θετικά τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διοίκηση για τη μείωση των κόκκινων δανείων και την αποκατάσταση της κερδοφορίας. Η JP Morgan βλέπει περιθώριο ανόδου 41% στη μετοχή της τράπεζας με νέα τιμή-στόχο τα 4,20 ευρώ.