Πλακιωτάκης-Πηλείδου: Συζήτησαν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδος – Κύπρου συζητήθηκε σήμερα στην διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με την Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου.

Η κυρία Πηλείδου παρουσίασε στον κ. Πλακιωτάκη το πλάνο της Κύπρου για την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε προς την κυρία Πηλείδου ότι η ανάπτυξη θαλασσίων συνδέσεων μεταξύ των δύο κρατών συνιστά αμοιβαία επιδίωξη, ενώ υπογράμμισε προς την Κύπρια Υφυπουργό ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένουν στην διάθεση της κυπριακής πλευράς για κάθε βοήθεια χρειαστεί για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σημειώνεται ότι η κ.Πηλείδου έχει εκφράσει δημόσια την προσδοκία της κυπριακής κυβέρνησης να λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, τον Μάιο του 2020.

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της, στον κυπριακό τύπο, αναφερόμενη σε λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση αυτού του σχεδίου, επισήμανε ότι, το ταξίδι θα διαρκεί 30 ώρες και το πιθανότερο λιμάνι που θα εξυπηρετεί το δρομολόγιο στην Κύπρο θα είναι εκείνο της Λεμεσού.

Όπως άλλωστε έχει επαναλάβει η κ.Πηλείδου, η ζήτηση θα εξαρτηθεί πρώτον από το ύψος του εισιτηρίου, το οποίο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και από την άνεση του ταξιδιού, αλλά και τον χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ταξιδιώτες λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Σημειώνεται ότι η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είχε διακοπεί το 2000 καθώς είχε κριθεί ασύμφορη για τους ιδιοκτήτες επιβατικών πλοίων, όμως το τελευταίο διάστημα ήρθε στο προσκήνιο εξαιτίας της κινητοποίησης μεγάλου αριθμού πολιτών που δημιούργησαν ηλεκτρονική πλατφόρμα και μάζεψαν ηλεκτρονικές υπογραφές.