Μητσοτάκης: «Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό» (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με τη διαπίστωση ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέες και καλές δουλειές ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο Πρωθυπουργός στη Βουλή στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά τις επίκαιρες ερωτήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική για τα εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας».

«Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης ο πρωθυπουργός είπε «η οικονομία βαθμολογείται όλο και πιο θετικά από τους οίκους αξιολόγησης και απέχει μόλις δύο θέσεις από καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας. Είχα θέσει φιλόδοξο στόχο πριν έξι μήνες ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα το πρώτο εξάμηνο 2021. Ο στόχος αυτό θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση».

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι συνεπείς εργοδότες θα επιβραβεύονται, γιατί στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της μόνιμης απασχόλησης.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του νόμου για την αύξησή του. «Η δέσμευσή μου για αύξηση ΑΕΠ και αύξηση μισθών ισχύει. Υπομονή μέχρι τέλους Ιουνίου» κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης

Δείτε όλη την ομιλία του Πρωθυπουργού