Στον «τυφώνα» του COVID-19 οι παραδόσεις πλοίων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Οι παραδόσεις πλοίων σε διεθνές επίπεδο έχουν μειωθεί αισθητά λόγω του Covid-19, καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στα ναυπηγεία στην Κίνα, με έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων να μην έχουν επιστρέψει, υπό τον φόβο εξάπλωσης του ιού.

Ο Covid-19 έχει δημιουργήσει χάος στην Κίνα, με πολλές πτήσεις από και προς την ασιατική χώρα να ακυρώνονται, ενώ πολλές μονάδες παραγωγής δεν έχουν επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κινεζικά ναυπηγεία Jiangsu New Times Shipbuilding ανακοίνωσαν ότι αδυνατούν να παραδώσουν δύο πλοία σε διαχειρίστρια εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στη δουλειά και είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό και πότε θα ολοκληρωθεί η παράδοση των πλοίων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 14 ημερών τους εργαζομένους στη χώρα, μετά την παράταση του νέου κινεζικού έτους. Παρά το γεγονός ότι τα κυριότερα κρατικά ναυπηγεία επέστρεψαν στην παραγωγή την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών παραμένουν κλειστά. Η Ένωση Εθνικών Κινεζικών Ναυπηγείων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα ναυπηγεία και κατά συνέπεια στις παραδόσεις πλοίων.