Συνάντηση Πατούλη με εκπροσώπους του ΟΛΠ και της «ζώνης»

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας συνάντηση εκπροσώπων του ΟΛΠ, των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, των ναυπηγείων Περάματος, της Ένωσης Μηχανουργών και του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο τη συζήτηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά.

Στόχος της πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη ήταν να κατατεθούν και να συζητηθούν οι απόψεις, οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις από όλες τις πλευρές και να επιτευχθεί η σύνθεση, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση των έργων προς όφελος της ανάπτυξης, των πολιτών του Πειραιά αλλά και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς του ΟΛΠ ο Διευθυντής έργων Χ. Γερακαράκης, η κα Χ. Κοντογιώργη, η νομική σύμβουλος Ι. Βουρδούνη. Επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Β. Κανακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων Ρ. Λειβαδάρος, ο Πρόεδρος των ναυπηγείων Περάματος Θ. Κατσουλάκης, ο νομικός σύμβουλος των ναυπηγείων Λ. Φράγκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανουργών Φ. Πράσινος, η εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ Ε.Ντανίκα και ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Ακρίβος.

«Η ανάπτυξη του Πειραιά που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και κατ΄επέκταση όλης της Αττικής μέσα από επενδύσεις με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες αποτελούν προτεραιότητά μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής και επισήμανε πως απαιτείται από όλες τις πλευρές να πορευθούν με σύνθεση, ενημέρωση, διάλογο και ενότητα με στόχο να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.