Έμφραγμα στην παγκόσμια ναυτιλία θα προκαλέσει το κλείσιμο 61 από τις 91 ναυτικές σχολές των Φιλιππίνων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την άμεση διακοπή της λειτουργίας 61 ναυτικών σχολών των Φιλιππίνων επι συνόλου 91, εξετάζει η Αρμόδια Αρχή για θέματα Ναυτιλιακής Βιομηχανίας της χώρας “Marina” καθώς δεν πληρούν καμιά απολύτως συμμόρφωση σε σχέση με την διεθνή συνθήκη STCW, μια λύση που αν εν τέλει επιβληθεί θα προκαλέσει έμφραγμα στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο η αρνητική προοπτική κλεισίματος των εν λόγω 61 σχολών τέθηκε ως θέμα για συζήτηση και άμεση απόφαση από τον υπεύθυνο της “Marina” προς την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για την χαρτογράφηση της πραγματικής κατάστασης της ναυτικής εκπαίδευσης της χώρας, ενώ βουλευτές από ναυτικές περιοχές επέρριψαν ευθύνες στις αρμόδιες αρχές για την παρατεταμένη ολιγωρία τους.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι μεγάλη και τα ρεπορτάζ στον τύπο ιδιαίτερα καυστικά, αφού η Μανίλα προετοιμάζεται αυτή την περίοδο για τους ελέγχους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) που θα διεξαχθούν σε συγκεκριμένες Σχολές από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου.

Όπως αναλύει ο τοπικός τύπος το κλείσιμο των δύο τρίτων των ναυτικών σχολών  στη χώρα θα επηρεάσει σοβαρά την ικανότητά παραγωγής ναυτικών αλλά και τη διεθνή αξιοπιστία όλων των αποφοίτων των ναυτικών Σχολών των Φιλιππίνων. Κατά τον βουλευτή και ναυτικό Macnell Lusotan το αντίκτυπο για ένα ναυτικό έθνος όπως οι Φιλιππίνες θα είναι τεράστιο, ειδικά για την οικονομία.