Κυβερνητικά στελέχη: “Απεργίες εκτός λογικής – Υποκινούμενες με κομματικά κίνητρα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Εκτός λογικής κινούνται τα αιτήματα των συνδικαλιστών  που έχουν εξαγγείλει για σήμερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις”, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η απεργία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας αντιπολιτευτικής ενέργειας από επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στελέχη της κυβέρνησης, βασικό αίτημα της  24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΠΟΕ ΟΤΑ και των Σωματείων στο χώρο των μεταφορών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, είναι η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου, η μη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού και η επαναφορά σε προηγούμενες εποχές.

Όπως λένε, “πραγματοποιούν δηλαδή μια απεργία για τον νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Και πραγματοποιούν τώρα απεργία για τον Νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ., ο οποίος καταργεί αρνητικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου”.

Και προσθέτουν ότι: “Πρόκειται για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις.