Ν. Πηλείδου: Σταθερό το φορολογικό καθεστώς της Κυπριακής ναυτιλίας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στον προγραμματισμό, τις θέσεις και δράσεις του Υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου αλλά και τα θέματα ναυτικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νατάσα Πηλείδου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα γραφεία της Hellenic Shipbrokers Association.

Ειδικότερα η κ. Πηλείδου εστίασε στο νηολόγιο και ιδιαίτερα στην ανανέωση του φορολογικού πλαισίου, το οποίο ύστερα και από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμείνει ως υφίσταται για την επόμενη δεκαετία, εξασφαλίζοντας έτσι την επιθυμητή σταθερότητα και ασφάλεια, όπως ανέφερε.

Τόνισε ακόμη την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει διεθνώς το κυπριακό νηολόγιο κάτι που αποδεικνύεται μέσω της υπερθετικής αύξησης του αριθμού τόσο των πλοίων υπό Κυπριακή σημαία, όσο και των εταιρειών που έχουν υπαχθεί στο Κυπριακό Σύστημα Φορολόγησης Πλοίων.

Το Δ.Σ. του HSA συνεχάρη την Υφυπουργό για το έργο που επιτελείται, και έθεσε όλες του τις δυνάμεις στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε οποιαδήποτε βοήθεια δύναται να παράσχει, είτε μέσω εκπαιδευτικής συνεργασίας, είτε σε άλλες βάσεις, προτείνοντας ταυτόχρονα η Κυπριακή Δημοκρατία να είναι τιμώμενο κράτος στα πλαίσια του Πειραιάς 2021, κάτι που έγινε αποδεκτό με χαρά.