Κορωνοϊός: Υπέκυψαν δύο ασθενείς από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δύο επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess,έχασαν την ζωή τους, καθώς είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα δύο πρώτα θύματα του κορωνοϊού που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, είχαν ηλικία περίπου 80 ετών και σύμφωνα με τα ιαπωνικά δίκτυα, αντιμετώπιζαν επιπρόσθετα προβλήματα υγείας.

Τα θύματα, διακομίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο σε νοσοκομεία την 11η και τη 12η Φεβρουαρίου, αφού επιβεβαιώθηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό. Ήταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 621 επιβαίνοντες στο Diamond Princess που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα ότι προσβλήθηκαν από τον COVID-19.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είναι η μεγαλύτερη εστία του ιού μετά την ηπειρωτική Κίνα.

Χθες Τετάρτη αποβιβάστηκαν 443 επιβάτες οι εξετάσεις των οποίων έδειξαν ότι δεν είχαν μολυνθεί και δεν είχαν επαφή με φορείς. Η αποβίβαση του συνόλου των επιβατών αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Σήμερα αναμένεται να κατέβουν από το πλοίο άλλοι περίπου 500 επιβάτες και άλλοι περίπου 100 να επαναπατριστούν με πτήσεις τσάρτερ. Πάνω από 150 Αυστραλοί που επέβαιναν στο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έφθασαν στην πατρίδα τους αεροπορικώς. Θα τεθούν εκ νέου σε καραντίνα για 14 ημέρες.