Σε δεινή θέση η Αργεντινή -Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι το χρέος της Αργεντινής είναι “μη βιώσιμο” και ότι όσοι διαθέτουν ομόλογα της νοτιοαμερικανικής χώρας θα πρέπει να κάνουν μία ουσιαστική συνεισφορά προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει επιτελείο του ΔΝΤ στην Αργεντινή, η οποία πασχίζει να αποφύγει την πτώχευση για δάνεια και ομόλογα οικονομικής αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η ικανότητα της Αργεντινής να εξυπηρετεί τα χρέη της έχει χειροτερεύσει αισθητά σε σύγκριση με τα μέσα του 2019.

«Το προσωπικό του ΔΝΤ εκτιμά ότι το χρέος της Αργεντινής είναι μη βιώσιμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μαρτίν Γκουζμάν, προσθέτοντας ότι το δημοσιονομικό πλεόνασμα που θα χρειαστεί ώστε να μειώσει η Αργεντινή τα χρέη της δεν είναι «ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά εφικτό”.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας υποστήριξε ότι οι πολιτικές λιτότητας που προωθεί το ΔΝΤ ευθύνονται για την κρίση χρέους της Αργεντινής και προειδοποίησε ότι οι επερχόμενες συζητήσεις για το χρέος κατά πάσα πιθανότητα θα απογοητεύσουν τους ιδιοκτήτες ομολόγων.