Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Aναστροφή του κλίματος καταγράφηκε στην Wall Street, καθώς την Πέμπτη σημείωσε υποχώρηση, μετά τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης ημέρας.

Η ανησυχία για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία, προκάλεσε αβεβαιότητα στους επενδυτές, ενώ σημαντική επιρροή στην ψυχολογία προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve Ρίτσαρντ Κλαρίντα, ότι η Fed πιθανότατα δεν θα προχωρήσει άμεσα σε μείωση του βασικού της επιτοκίου.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά μονάδες 128,05 μονάδες ή 0,44%, στις 29.219,28 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να “χάνει” 13,95 μονάδες ή 0,41% στις 3.372,20 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει απώλειες 66,22 μονάδων ή 0,67%, στις 9.750,97.
Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε κατά 2%, με εκείνη της Intel να “χάνει” 2.3%. Η μετοχή της Apple υποχώρησε επίσης κατά 1%.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 9 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 21 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Dow Inc., Home Depot και Cisco Systems, ενώ των απωλειών εκείνες των Intel, Goldman Sachs και Microso

Η S&P προειδοποίησε την Πέμπτη ότι τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιθανόν να δεχθούν πλήγμα έως και 1,1 τρισ. δολ. από δάνεια που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα, ενώ η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι αγορές υποεκτιμούν τις πιθανές επιπτώσεις της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε παρεμβάσεις για την τόνωση της οικονομίας, μειώνοντας το βασικό επιτόκιο ενός έτους κατά 10 μονάδες βάσης και για πέντε έτη κατά 5 μ.β.