Σε άνοδο ο χρυσός λόγω του κορωνοϊού

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο πιο ασφαλές καταφύγιο, στον χρυσό, στρέφονται πλέον επενδυτές, μπροστά στο αβέβαιο κλίμα που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορωνοϊού.

H τιμή σποτ του χρυσού κινήθηκε στα 1.610,31 δολάρια ανά ουγκιά, πολύ κοντά στα υψηλά της προηγούμενης συενδρίασης, όπου είχε αναρριχηθεί έως και τα 1.613,30 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2013.

«Για όσον καιρό το πρόβλημα του κορωνοϊού παραμένει, οι τιμές του χρυσού θα κινούνται ανοδικά», επισημαίνει o Σεργκέι Ρέφσκι, αναλυτής στην SP Angel.

Oι αρχές του Πεκίνου έχουν δεσμευθεί για μέτρα στήριξης της οικονομίας και διοχέτευσης ρευστότητας, με την κεντρική τράπεζα να μειώνει το βασικό επιτόκιο δανεισμού και τις τράπεζες στη Σαγκάη να έχουν εκδώσει φθηνά δάνεια 1,31 δισ. γιουάν(186,8 εκατ. δολάρια) για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μεταξύ των υπολοίπων πολυτίμων μετάλλων, το παλλάδιο κινήθηκε στα 2.716,67 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ιστορικό υψηλό, στα 2.841,54 δολάρια ανά ουγκιά. Κέρδη και για το ασήμι, στα 18,27 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχωρούσε στα 995,88 δολάρια.