Νευρικό κλίμα στις ασιατικές αγορές – Μεγάλες απώλειες στη Νότια Κορέα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πτωτικά  κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, ενώ στην επικαιρότητα βρίσκεται η αγορά  της Νότιας Κορέας, καθώς σημείωσε βουτιά άνω του 3% μετά τη ραγδαία  αύξηση κρουσμάτων του κορωναϊού μέσα στο σαββατοκύριακο.

Κατά 161 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα, φτάνοντας συνολικά στα 763. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα σε χώρα εκτός της Κίνας. Με δεδομένο το επιβαρυντικό κλίμα, ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε ”βουτιά” 3,87%, στις 2.079,04 μονάδες.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών Korean Air Lines και Asiana Airlines υποχώρησαν επίσης 5,52% και 5,54% αντίστοιχα.

Πτώση σημείωσαν οι μετοχές και άλλων αεροπορικών εταιρειών. Συγκεκριμένα, η μετοχή της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Quantas Airways διολίσθησε 7,22% ενώ οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετοχές των China Eastern Airlines και China Southern Airlines σημείωσαν πτώση άνω του 4%.

Σύμφωνα με το  Reuters  και οι δύο αεροπορικές εταιρείες της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι προς το παρόν αναστέλλουν τις πτήσεις προς τη Daegu, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, εκείνη της Hyundai Motor υποχώρησε 3,91% ενώ εκείνη της Kosdaq έχασε 3,25%. Το κορεατικό γουάν υποχώρησε στα 1.217,85 ανά δολάριο.

Ο Rodrigo Catril, ανώτερος αναλυτής της National Australia Bank, ανέφερε ότι το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου ιού.

 Μεικτή εικόνα στη Κίνα

Στην Κίνα, ο Shanghai χάνει 0,28% στις 3.031,23 μονάδες, ενώ ο Shenzhen σημειώνει κέρδη 1% στις 112746,94 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολισθαίνει 1,89% στις 2638 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200, έχασε 2,25% στις 6.978,30 μονάδες.Στην Ιαπωνία ο Nikkei παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.