Ένα τραγικό ναυάγιο που δεν έχει ξεχαστεί…

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Γράφει ο Αντώνης Λαζαρής

Το οχηματαγωγό “Χρυσή Αυγή” στοιχειώνει τη μνήμη όσων βίωσαν με οποιοδήποτε τρόπο τούτο το τραγικό ναυάγιο που συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου 1983 στα ανοιχτά του Κόλπου της Καρύστου.

Μια ατέλειωτη σειρά από λάθη οδήγησαν στον υγρό τάφο 27 ανθρώπινες ψυχές, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά που είχαν επιβιβαστεί παράνομα στο πλοίο. Το πλοίο δεν έπρεπε να φύγει από το λιμάνι της Ραφήνας.

Ο καπετάνιος του πλοίου πιέστηκε για να δεχτεί να σαλπάρει με το πλοίο για ένα ταξίδι που έμελλε να αποδειχθεί το στερνό του.

Ήταν η μεγάλη κρίση που στα 1983 προκαλούσε ανασφάλεια για τους ναυτικούς. Ήταν το πλοίο που ήταν παντελώς ακατάλληλο για τη μεταφορά βυτίων.Ήταν ο εξαερισμός που δεν λειτουργούσε στο γκαράζ του πλοίου. Ήταν όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα.

Δίπλα σε όλα αυτά τα τραγικά συναντάμε τη θρυλική μορφή του Περικλή Περικλέους που βγήκε με το καΐκι του να παραλάβει τους επιζώντες από το πλοίο της σωτηρίας.