Επίσκεψη του Πρέσβη της Ινδονησίας στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα κος Ferry Adamhar πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ Θεόδωρο Κλιάρη.

O Πρέσβης συνοδευόταν από στελέχη της Ινδονησιακής Πρεσβείας, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Πουλής, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος, ο Διευθυντής του κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Καραγεώργος, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και ενίσχυσης της συνεργασίας της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας του 2017. Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Πρέσβης και ο κ. Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβεβαίωσαν την κοινή προσέγγιση των δύο χωρών επί θεμάτων ασφάλειας στη θάλασσα και την πρόθεση εμβάθυνσης της ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χωρών ενόψει και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης ΄΄ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2020΄΄.