Πλακιωτάκης: Χαιρετισμός στα εγκαίνια του προβλήτα της κρουαζιέρας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Την ικανοποίηση του για το έργο που θα δώσει πνοή στον Πειραιά εξέφρασε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ι. Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων των εργασιών επέκτασης στον προβλήτα της κρουαζιέρας (Διαβάστε ΕΔΩ) στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικά η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας

«Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. του ΟΛΠ
Κύριε Περιφερειάρχη Αττικής,
Κύριε Δήμαρχε Πειραιά,
Κυρίες και κύριοι,

Δεν μπορώ, αλλά και δεν θέλω, να κρύψω την πολύ μεγάλη χαρά και την πολύ μεγάλη ικανοποίηση που αισθάνομαι, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση στη σημερινή τελετή.

Μια τελετή που δεν συνιστά μόνο την αφετηρία των εργασιών για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας του ΟΛΠ. Συνιστά και την αφετηρία μας νέας, πολύ καλύτερης εποχής, για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα.

Στη Μεσόγειο, μετέχουν σε κρουαζιέρες 26 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, από τους οποίους στον Πειραιά φτάνει το 1.100 χιλιάδες περίπου.
Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλη είναι η προοπτική, με την ολοκλήρωση των έργων.

Περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, προσέλκυση μεγαλύτερων πλοίων, πολύ περισσότεροι επιβάτες, καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες, διεύρυνση του homeporting. Συνολικά, πολύ σημαντική ενδυνάμωση της θέσης και του ρόλου του λιμανιού του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή για το Λιμάνι του Πειραιά, αφού θα υλοποιηθούν συνολικά σημαντικά έργα, ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ, που αυξάνουν τη χωρητικότητα και τη δυναμική του.

Όπως γνωρίζετε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση συνολικά, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ειδικότερα, θεωρήσαμε άμεση προτεραιότητα την έγκριση του master plan του ΟΛΠ, την οποία ολοκληρώσαμε σε τρεις μόλις μήνες, μετά από χρόνια καθυστερήσεων που κόστισαν και στο Λιμάνι και στην πόλη του Πειραιά και στην ελληνική οικονομία.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού θέλω να επαινέσω τη διοίκηση του ΟΛΠ, η οποία προχώρησε άμεσα στην έναρξη υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου, με αφετηρία την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας.

Ενός επενδυτικού πλάνου που βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα και τη θέση της Ελληνικής Οικονομίας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη και ωφελεί το Λιμάνι, την πόλη του Πειραιά, τους πολίτες και την κοινωνία.

Κυρίες και Κύριοι,

Πιστεύουμε πολύ στον θαλάσσιο τουρισμό. Πρόκειται για προνομιακή δραστηριότητα για τη χώρα μας, αφού αναπτύσσεται στο ιδανικό ελληνικό φυσικό περιβάλλον.

Επιλογή μας είναι να διαδραματίσουμε πιο αποφασιστικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Προωθήσαμε ήδη νομοθετικές πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για την λειτουργία του κλάδου των σκαφών αναψυχής και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα ενισχύσουν περαιτέρω τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που θα ταξιδεύουν στην χώρα μας και στα νησιά μας.

Στην κατεύθυνση αυτή, η σημερινή τελετή έναρξης των εργασιών επέκτασης του σταθμού κρουαζιέρας, συνιστά κρίσιμο και αποφασιστικό βήμα.

Εύχομαι στη διοίκηση και τα στελέχη του ΟΛΠ, αλλά και σε όλες και όλους που εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου, οι εργασίες να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα, ώστε να ξεκινήσει η νέα αποχή για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα με όσα θετικά αυτό συνεπάγεται για τον Πειραιά, την Αττική, την οικονομία, αλλά και την ελληνική κοινωνία».