Βουτσάς: O πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο σταρ του ελληνικού σινεμά

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του αξέχαστου ηθοποιού Κώστα Βούτση, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα.
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο μας ηθοποιό και έσπευσε να γράψει τα καλύτερα λόγια για εκείνον.

Μητσοτάκης: «Ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων»

Μενδώνη για Βουτσά: «Βαθιά θλίψη»

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος.

Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον “τέταρτο τοίχο” και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή», τονίζει αρχικά η υπουργός και συνεχίζει:

«Πολλές από τις ατάκες του, έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ου και του 21ου αιώνα. Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου.

Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους πολυάριθμους φίλους του».

Κικίλιας: «Αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους»

Ελίζα Βόζεμπεργκ: «Μεγάλος ηθοποιός, πηγαίο ταλέντο, υπέροχος άνθρωπος»